Egyensúlyunkért
Alapítvány

Egyensúlyunkért
Alapítvány

Mentálhigiénés program

Erőforrás Alapítvány pályázata

Az Egyensúlyunkért Alapítvány tevékenységében kezdettől fogva kiemelt jelentősége van a primer prevenciónak, az egészség megőrzésének, a betegségek megelőzésének. 1998 óta több alkalommal tartunk pszichiátriai gondozónőknek, ápolónőknek stressz kezelő készségfejlesztő programokat, mentális betegségek rehabilitációját segítő technikákat.

Alapítványunk 2006 októberében az Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország által kiírt egészségügyi pályázaton “Kiégést megelőző esetmegbeszélő csoportok egészségügyben dolgozók részére” pályázatával támogatást kapott. A kapott adomány segítségével a Fejér Megyei Szent György Kórház egészségügyi dolgozói részére mentálhigénés, egészségmegőrző programot tudtunk szervezni és elindítani. Előzetes igényfelmérés alapján /foglalkozás egészségügyi szakorvos felmérése/ nagy érdeklődés mutatkozott a dolgozók részéről kiégést megelőző, szorongáscsökkentő csoportfoglalkozások iránt.
Célcsoportunk az egészségügyi dolgozók, fokozott stressz terhelésnek kitett csoport, és mint az emberekkel foglalkozó szakmáknál általában a szorongás, depresszió, kiégési tünetegyüttes gyakrabban fordul elő náluk, mint más foglalkozásoknál.

Egy éves programunkban (2006 október-2007 október)3 esetmegbeszélő és 2 relaxációs csoportot indítunk 10 fő részvételével hetente, illetve két hetente másfél órában keddi és csütörtöki napokon. Programunkat az intézmény vezetőségének támogatásával és a dolgozók munkahelyi leterheltségének maximális figyelembevételével szerveztük és szervezzük. A program jelenleg is tart Két csoport már lezárult, jelenleg két csoport működik és az utolsó pedig 2007 augusztus 21-től október 9-g tart, amelyre még jelentkezőket várunk. Csoportjainkat pszichológus és pszichiáter szakorvosok vezetik.

TARTALOM

Minden jog fenntartva

Copyright © 1994 - 2020

Egyensúlyunkért Alapítvány

ADATKEZELÉS

Share This