Új igények a civilek szervezetfejlesztésébenTisztelt Civil Szervezetek!

Az Egyensúlyunkért Alapítvány

„Új igények a civilek szervezetfejlesztésében”

NCA-CIV-09-A


pályázat nyerteseként programot indít.

Olyan oktatóprogramok kínálunk, mely a civil szervezetek munkatársainak fejlesztését célozza, hogy mind a szervezet, mind a munkatársak hatékonysága növekedjék. Programunk célja hogy a résztvevők pszichiátriai betegségekkel kapcsolatos ismereteit elméleti és gyakorlati szinten gyarapítsa, és készségeiket fejlessze. Hosszú távú cél, a felkészült munkatársak révén a hátrányos helyzetű csoportokkal szembeni negatív attitűdök, félelmek csökkenjenek, a betegségek korai felismerése javuljon (prevenció), szociális helyzetük, életminőségük jobb legyen. S ez jórészt igaz a résztvevőkre is. Az életminőség fenntartása, javítása éppoly fontos a munkatársak számára is, hogy szolgáltatásaikban és szolgálataikban, valamint magatartásukban, hozzáállásukban pontosan megjelenítsék azokat az értékeket, amelyek elsajátítására és működtetésére klienseiket is ösztönzik. Kiégés, fásultság,negatív indulatok sokkal ritkábban jelennek meg munkánk (és életünk) során, ha az elsajátított ismereteket, technikákat alkalmazni tudjuk. Mindehhez a hatékony kommunikáció, szervezeti magatartás, a szervezet jó külső, belső kommunikációjának kialakításával segítjük hozzá a résztvevőket.

A korszerű szervezetek kialakítása jelentős feladat olyan kihívásokkal teli környezetben, mint a folyamatosan változó szociális-gazdasági környezet. A válaszainkkal biztosítaniuk kell azt a rugalmas reagálást a külső (piaci, törvényi, szociális) környezetre, tényezőkre, melyek állandó változásban veszik körül a szociális szférában működő civil és nem civil szervezeteket.
A hatékony és költséghatékony szervezet működtetése ma már alapelvárás minden szociális szférában működő vagy azzal kapcsolatban álló szervezet esetében.
E két társadalmi-gazdasági igény mentén építettük fel a képzésünket, mely az egyes szervezetek speciális igényeit is figyelembe véve képes általános érvénnyel megfogalmazni a korszerű szervezet működési ismérveit.


A programban megvalósuló képzési modulok:

ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS: Előítéletkezelő, érzékenyítő tréning (8 óra)

Kommunikáció és asszertivitás (12 óra)

Tárgyalástechnika (16 óra)

PROJEKTMENEDZSMENT: Problémamegoldás (4 óra)

Konfliktus és szervezet (8 óra)

ÖNKÉNTESSÉG FEJLESZTÉSE: Munkavállalás (8 óra)

Pszichoedukáció  (12 óra)

A megvalósítás időpontjai:    március 19., 23., 26., 30.
                                             április 2., 6., 9., 13., 16.,
                                             naponta 9.00–16.00-ig
Helyszín: Székesfehérvár

Kérjük jelentkezését az egyensulyunkert@t-email.hu , valamint a lorintz2@sznet.hu címekre, valamint a 22/310-944, 20/910-4442 telefonszámon legkésőbb március 12-ig.

A részvétel díjmentes.

Jelentkezés esetén a részletes képzési programot küldjük.

Egyensúlyunkért Alapítvány

    vezetősége

Néhány értékelés a korábbi tréningek résztvevőitől:

„Nagyon köszönöm, csodásan éreztem magam s rengeteget tanultam.”

„Nagyon tanulságosak voltak a helyzetgyakorlatok”

„Szuper tematika, szuper trénerek!”

„Remek képzés, biztos tudást és technikai ismereteket adott!”