Oktatás, Képzés


Tisztelt Civil Szervezetek!
 
Az Egyensúlyunkért Alapítvány
mint az NCA-CIV-09-A pályázat nyertese

„Új igények és új irányok a civilek szervezetfejlesztésében”

címmel programot indít.

Olyan oktatóprogramok kínálunk, mely a civil szervezetek munkatársainak fejlesztését célozza, hogy mind a szervezet, mind a munkatársak hatékonysága növekedjék. Programunk célja hogy a résztvevők pszichiátriai betegségekkel kapcsolatos ismereteit elméleti és gyakorlati szinten gyarapítsa,és készségeiket fejlessze. Hosszú távú cél, a felkészült munkatársak révén a hátrányos helyzetű csoportokkal szembeni negatív attitűdök, félelmek csökkenjenek, a betegségek korai felismerése javuljon (prevenció), szociális helyzetük, életminőségük jobb legyen.
Mindehhez a hatékony kommunikáció, szervezeti magatartás, a szervezet jó külső, belső kommunikációjának kialakításában is segítünk.
A korszerű szervezetek kialakítása jelentős feladat olyan kihívásokkal teli környezetben, mint a folyamatosan változó szocio-gazdasági környezet. A válaszainkkal biztosítaniuk kell azt a rugalmas reagálást a külső (piaci, törvényi, szociális) környezetre, tényezőkre, melyek állandó változásban veszik körül a szociális szférában működő civil és nem civil szervezeteket.
A hatékony és költséghatékony szervezet működtetése ma már alapelvárás minden szociális szférában működő vagy azzal kapcsolatban álló szervezet esetében.
E két társadalmi-gazdasági igény mentén építettük fel a képzésünket, mely az egyes szervezetek speciális igényeit is figyelembe véve képes általános érvénnyel megfogalmazni a korszerű szervezet működési ismérveit.

A programban megvalósuló képzési modulok:
ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉS: Előítéletkezelő, érzékenyítő tréning (8 óra)
Kommunikáció és asszertivitás (12 óra)
Tárgyalástechnika (16 óra)
PROJEKTMENEDZSMENT:
Problémamegoldás (4 óra)
Konfliktus és szervezet (8 óra)
ÖNKÉNTESSÉG FEJLESZTÉSE: Munkavállalás (8 óra)
Pszichoedukáció (12 óra)
A megvalósítás időpontjai:
november 3, 6, 10, 13, 17, 20, 24,
december 1, 4.
naponta 9.00–16.00-ig

 Helyszín: Székesfehérvár, Kríziskezelő Központ Sörház tér 3.
 Kérjük jelentkezését az egyensulyunkert@t-email.hu  , valamint a lorintz2@hu.inter.net  címekre, valamint a 22-310-944, 06209104442 telefonszámon legkésőbb október 30-ig. A részvétel díjmentes. Jelentkezés esetén a részletes képzési programot küldjük. 
 
Székesfehérvár, 2009. október.11. 

Egyensúlyunkért Alapítvány  
vezetősége